Forme pentru alungirea unghiilor. Tot ce trebuie sa stii despre ele

{ $article->title }}

Alungirea unghiilor este un proces foarte solicitat in industria frumusetii. Este o procedura care nu poate fi completa fara instrumentele si materiale necesare, unul dintre care sunt formele pentru alungirea unghiilor.

In acest articol o sa va ajutam sa intelegeti ce reprezinta formele pentru alungirea unghiilor, tipurile acestora, avantajele si dezavantajele si care este aplicarea corect a acestora.

Formele pentru alungire sunt sabloane speciale sau suporturi care sunt utilizate pentru a intinde unghiile artificiale cu gel sau acril. Cu ajutorul acestora, este foarte convenabil aplicarea materialul modelat pe unghia naturala, creind lungimea dorita dupa limitele marginii libere.




Tipuri de forme pentru alungirea unghiilor

Formele pentru alungirea unghiilor de obicei sunt clasificate in doua directii:

De unica folosinta. Sunt fabricate din materiale mai moi si pot fi ajustate cu usurinta si se potrivesc  chiar si pentru cele mai neobisnuite placi de unghii. Hirtia, plasticul flexibil sau folia sunt utilizate ca materiale pentru structurile de unica folosinta. Formele se ataseaza sub marginea libera a suprafetei unghiei, iar pe structura se aplica gel sau acril. Materialul formelor este foarte plastic, datorita caruia este foarte usor lucrul cu ele. In functie de materialul utilizat pentru fabricarea formelor de unica folosinta, acestea sunt:

- de hirtie, cu depunere de metal sau polimer pe stratul de contact.

- forme pe baza de folie metalica.

- pe baza de plastic sau polimer (uneori transparent, ceea ce este foarte convenabil pentru modelare si proiectare).

- si o combinatie a tuturor formelor de mai sus.

Vizualizeaza fome


Vizualizeaza forme


Vizualizeaza forme

Reutilizabile. Pentru crearea formelor reutilizabile, este folosit un plastic dur, rezistent la sifonare. Sunt usoare in utilizare si faciliteaza procesul de modelare. Formele reutilizabile sunt mai scumpe, deoarece sunt fabricate din materiale de calitate si pot fi utilizate de mai multe ori. Trebuie remarcat faptul ca, atunci cint sunt folosite formele reutilizabile, acestea trebuie sterilizate dupa fiecare utilizare. Conform metodelor de alungire, formele reutilizabile sunt impartite in doua tipuri:

- forme inferioare.

- forme superioare.


Alungirea unghiilor cu forme inferioare

Folosind formele inferioare, mesterul  va putea crea orice forma de unghii. Incepind cu forma patrata si terminind cu virfuri ascutite. Utilizarea formelor inferioare ofera mesterilor posibilitatea de a-si arata imaginatia si de a forma unghia artificiala de orice forma si lungime. Formele inferioare sunt utilizate cu ajutorul urmatorilor pasi:

Pasul 1. Se prelucreaza miinile si placa unghiilor naturale. Pentru aceasta, miinile clientului trebuie sa fie dezinfectate, unghiile se degreseaza si se slefuiesc cu o pila speciala cu abrazivitate medie, acoperite cu un grund (deshidratant) si lasate sa se usuce.

Pasul 2. Se instalaeaza forma pe marginea libera a placii unghiei. Pentru aceasta, forma este infasurata sub marginea libera a unghiei si fixata cu elemente de fixare pe deget. Este important ca forma sa fie instalata uniform, fara goluri. In cazul pozitiei inegale, materialul utilizat va cadea in goluri, iar suprafata unghiei artificiale va  fi incorecta.

Pasul 3. Cind formele inferioare sunt atasate la fiecare unghie, mesterul poate sa incepa procesul de alungire. In lucrul cu forme, de obicei este folosit acril sau gel. Ambele materiale contacteaza excelent cu orice fel de forme si tipse pentru alungire si se aranjeaza drept pe suprafata.


Alungirea unghiilor cu forme superioare

Formele superioare arata ca tipsele pentru unghii, dar exista o diferenta semnificativa intre cele doua materiale. Daca tipsele sunt utilizate in timpul alungirii si ramin pe unghie, atunci formele superioare reutilizabile sunt indepartate dupa finalizarea procedurii de alungire. Alungirea cu formele superioare are loc in urmatorii pasi:

Pasul 1. Se prelucreaza suprafata unghiilor. Unghiile trebui sa fie degresate, lustruite.

Pasul 2. La sfirsitul procedurilor necesare, se selecteaza forma in functie de dimensiunea fiecarii unghii, pe partea interioara a materialului utilizat pentru alungire (acrilic sau gel) se aplica cu un strat uniform, cu partea interioara pe unghie, presat strins.

Pasul 3. Cind materialul s-a racit, formele cu atentie trbuie sa fie indepartate. Suprafata primita trebui usor taiata si se reda unghiei forma.


Avantajele formelor pentru unghii

- posibilitatea de a crea diverse si neobisnuite forme de unghii. Propriile unghii ale clientului sunt bine comprimate, datorita careia par subtiri si gratioase.

- unghiile nu devina plate, deoarece se creeaza structura integrala a placii unghiilor.

- atunci cind sunt utilizate formele superioare, zona de solicitare este formata corect si este posibil de a  face aceeasi arca pe toate unghiile.

- cu ajutorul formelor, alungirea unghiilor devine o procedura mai usoara - gelul se raspindeste mai putin si este mai usoara formarea acestuia.

- cu astfel de tehnica este procentul mai mic de greseli, si rezultatul practic intotdeauna este la nivel.


Formele unghiilor alungite

Exista mai multe forme a unghiilor alungite: 

1. Forma „Patrata”. Trasaturile caracteristice patratului sunt linii laterale paralele de latime egala pe toata lungimea unghiei si un virf drept cu colturi ascutite la margini. Sunt ideale pentru manichiura french. Aceasta forma este mai buna pentru unghiile alungite, deoarece unghiile naturale deseori se deterioreaza la colturi.

2. Forma „Patrat moale”. Aceasta forma are la baza patratul, dar cu colturi netezite. Se priveste frumos atit in ​​varianta scurta, cit si in cea medie. Aceasta forma nu este atit de susceptibila la deformari si nu arata clar defectele manichiurii.

3. Forma ,,Ovala". Cea mai clasica. Caracteristicile formei ovale sunt linii laterale paralele, cu aceeasi latime pe toata lungimea marginii libere a unghiei si virfurile  sunt rotungite. Aceasta forma de unghii este universala si va decora miinile fiecarei femei. Manichiura cu unghii ovale arata sofisticata si feminina.

4. Format „Migdala”. Este o forma conica, liniile laterale ale unghiei, de la linia de la inceputul marginii libere, tind treptat spre centru si sunt rotungite la virful unghiei. Unghiile in forma de migdale sunt populate. Forma de migdale este considerata a fi cea mai dificila de realizat. Este importanta mentinerea proportiilor corecte si redarea virfului un aspect ascutit perfect.

5. Forma ,,Stiletto". Caracteristici - unghii conice foarte lungi, cu margini frontale drepte, care tind spre centru si formeaza un unghi acut in partea de sus. Profilul este, de asemenea, drept. In exterior seamana cu pumnalele, de aici si provine denumirea acestora.

Forme exotice

1. Forma „Pipe”. Trasaturile caracteristice sunt aceleasi ca si ale stiletelor, dar spre deosebire de primele forme,  „pipe” au un unghi de inclinare mai putin pronuntat al marginilor laterale ale virfului liber, iar virful in sine este in forma de migdale. La taietura, seamana cu un pai, de unde si provine denumirea. Arata mai frumos in lungimi mai lungi.

2. Forma „Blaid”. Caracteristici speciale - marginea libera are sectiune triunghiulara. Marginile drepte, care se pot largi putin mai aproape de virf, si apoi tind brusc spre centru, formind o taietura de fantezie cu aripi de fluture. Aspectul cu astfel de unghii arata original si creativ. Nu fiecare mester poate face acesta forma, sunt necesare anumite abilitati, cunotinte si, desigur, rabdare.

3. Forma „Age”. Trasaturile caracteristice sunt marginile laterale paralele drepte, care se ingusteaza brusc la mijlocul lungimii marginii libere, formind un unghi acut la virful central. Sunt o combinatie de patrat si stilett. Forma este destul de populara, arata elegant.


Lungimea formelor unghiilor alungite

Exista diferite lungimi a formele unghiilor:

- scurte - 2-5 mm (confortabil).

- mediu - 5-10 mm (forma universala si cea mai convenabila).

- lungi - 10-15 mm.

- foarte lungi - mai mult de 15 mm (cel mai adesea sunt alungite pentru lucrari pentru concursuri).


Cum se aplica corect formele pentru unghii

Aplicarea corecta a formeelor pentru unghii este una dintre cele mai importante etape in modelarea unghiilor. De aceasta depinde nu numai aspectul unghiilor, dar si siguranta unghiilor naturale.

Metoda de utilizare a formelor:

1. Se pregateste unghia naturala pentru alungirea unghiilor: se prelucreaza cuticula, se scurteaza marginea libera si se indeparteaza stralucirea cu pila de - 180 abrazivitate.

2. Folosind pila moale, cu abrazivitatea 180, se modeleaza marginea libera, cit mai mult posibil, asemanind-o cu o linie de zimbet, si, pentru a usura procesul stringerei unghiei se indeparteaza „colturile”, si acestea sa nu straluceasca dupa intinderea materialul de camuflaj.

3. Se pregateste forma. Se lipeste suportul metalic din interior. Folosind foarfece ascutite pentru unghii, se taie forma impreuna cu suportul metalic, in functie de linia de crestere a hiponiciului.

4. Se selecteaza un tub pentru a forma un arc de diametrul necesar - acesta nu trebuie sa fie mai ingust sau mai lat decit unghia naturala. Se stringe suprafata formei in centru, cu un substrat metalic. Dupa aceasta procedura, arcul simetric perfect este fixat pe forma si se  incepe lucrul.

5. Se aplica forma pe unghie. Linia centrala a formei trebuie sa fie aliniata cu axa centrala a degetului - sa nu priveasca nici spre stinga sau spre dreapta. Uitati-va la pozitionarea formei din lateral - nu trebuie sa fie orientata in jos sau in sus. Daca este necesar, puteti sertiza din nou forma impreuna cu substratul metalic de-a lungul unui tub cu diametrul dorit.


Indicatii pentru utilizarea formelor pentru alungire

- Cind clientul are contraindicatie la oricare dintre ingredientele lipiciului tipselor pentru unghii.

- Daca placa de unghii este prea ingusta, plata sau larga, precum si in cazurile in care unghiile sunt prea scurte si este imposibila alegerea tipsei pentru ele.

- Pentru unghiile naturale foarte subtiri care se pot crapa in timpul depunerii.

- In cazurile in care placa de unghii este prea moale si poate sa se exfolieze dupa lipirea tipselor.

- Daca suprafata unghiei este prea deformata si exista o mare probabilitate de formare a bulelor de aer sub gel pentru alungire.

Cumpara forme pentru alungire

Credem, ca acest articol a fost util pentru Dvs. si ati reusit sa gasiti raspunsurile la multe intrebari.


Alte articole:

1.Perie pentru alungirea unghiilor cu gel: cum sa alegi?

2.Hota pentru manichiura. Siguranta mesterului si a clientului.

3.Sterilizator pentru seturi de manichiura - grija si sanatatea clientului

4.Topitor de ceara pentru depilare. Adio firele de par nedorite!

Data: 02.10.2020 12:11 Vizualizări: 2825