De ce este necesara corectia unghiilor?

In timpul actual fiecare domnisoara moderna apeleaza la tehnologia alungirii unghiilor. Este cunoscut faptul, ca unghiile alungite sunt populate deja de multi ani. Care este secretul? E simplu! Frumusetea unghiilor alungite, consta intr-un design care se pastreaza intr-o stare perfecta pina cind placa de unghii incepe din nou sa creasca. Si anume in momentul cind unghia naturala devine vizibila (linga zona cuticulei) este nevoie de a face corectie. Si totusi de ce este necesara corectia unghiilor? Pentru inceput sa definim, ce de fapt este corectia unghiilor.
CORECTIA UNGHIILOR. CE SEMNIFICA SI DE CE ESTE NECESARA?
Corectia - este procedura care consta in aplicarea materialului pe partea recrescuta a unghiei, linga cuticula, pentru schimbarea stratului de finisare al unghiei, cu scopul de a mentine etanseitatea, rezistenta si aspectul frumos al unghiilor. Corectia se datoreaza ritmului natural de crestere al placii unghiei naturale (aproximativ 2 mm / saptamina). Este important urmarirea intervalul de timp intre corectii, in medie este de 20-28 de zile.
De ce este necesara corectia?
1. Purtarea indelungata a unghiilor artificiale, duce la pierderea aspectului estetic.
In cazul cind unghiile alungite sunt purtate o perioada mai lunga timp decit este recomandat, atunci acestea isi pierd aspectul estetic, si despre care unghii ingrijite se poate vorbi.
2. Se amesteca intreaga arhitectura a unghiei, ceea ce poate duce la deteriorarea unghiilor.
Ce tine de arhitectura: in procesul alungirii unghiilor, mesterul modeleaza unghiile in asa fel incit ca acestea sa aiba un aspect natural si termenul de purtare sa fie mai indelungat. Odata cu cresterea unghiilor, zona stresului devine neprotejata, ceea ce provoaca deteriorarea unghiilor.
3. Pentru evitarea dezvoltarii mucegaiului, care poate provoca ciuperca unghiilor, ce necesita tratament pe un termen lung.
TIPURILE CORECTIEI
Corectia poate fi mica, mijlocie si mare.
1. Corectia mica – se practica cind este deteriorarea minora a unghiilor artificiale , ca : zgirieturi, aschii, ruperea, descuamarea, adica deteriorare mecanica a unghiilor. Aceasta se poate intimpla din motivul neglijentii a unghiilor artificiale.
2. Corectia mijlocie – necesara pentru netezirea diferentei dintre placa de unghii naturala si a unghiei alungite. Se efectueaza pe masura cind unghia creste din nou, cel mai adesea la 2-4 saptamini dupa procedura de alungire sau corectia anterioara.
3. Corectia mare – se efectueaza in cazul cind au avut loc daune grave la unghia artificiala - detasarea, fractura partii mari a materialului. De fapt, este o alungire noua a unghiei, deoarece este o aplicare noua a materialului pe unghia crescuta, arhitectura placii unghiei se modifica pina la exfolierea completa a acesteia.
CIND ESTE NECESARA CORECTIA UNGHIILOR. ETAPELE.
Corectia unghiilor este necesara in urmatoarele cazuri: Daca:
- Unghiile sunt crescute mai mult decit 4 mm.
- Unghiile sunt crapate sau ciobite.
- Este nevoie de un design nou.
- Materialul si-a pierdut proprietaile originale.
Corectia unghiilor are loc in mai multe etape:
- Decuparea stratului superior al unghiei alungite pentru a-i oferi o suprafata plana.
- Corectia formei si lungimii unghiei.
- Aplicarea pe unghie un design nou.
- Aplicarea straturilor finale a materialului pentru alungire.
Sarcina mesterului in procesul de corectie nu este doar de a lipi o unghie noua, ci de a remodela unghia crescuta. In cazul manichiurei french, este necesara corectarea pozitiei liniei «zimbet» si eliminare lungimii crescute.
TEHNICA PROCEDURII CORECTIEI UNGHIILOR
Pentru corectia unghiilor sunt necesare urmatoarele materiale:
2. Setul de manichiura (mai multe pile, clesti etc.).
3. Antiseptic.
4. Setul pentru alungire (gel sau acrilic, perii si alte lucruri necesare).
Etapele procedurii:
1. Este necesara spalarea si dezinfectarea miinilor, pentru a le proteja de substantele daunatoare si praf. Daca este lac pe unghii, atunci acesta trebuie indepartat.
2. Apoi, se prelucreaza cuticula. Aceasta se face cu exfoliant, care se aplica timp de 2-3 minute, dupa care se indeparteaza cu solutie dezinfectanta.
3. Stralucirea naturala se indeparteaza de pe placa naturala de unghii cu un bloc abraziv special (aproximativ 400 de grile).
4. Se prelucreaza zonele de detasare a materialului artificial de pe unghie, pentru aceasta va fi nevoie de o pila de 150-180 grile.
5. Cu ajutorul unei pile mai rigide, se elimina o treime din materialul artificial din zona de stres si din zona de margine libera. In procesul dat apare praf, care trebuie eliminat cu o perie.
6. Placa naturala se prelucreaza cu dezinfector.
7. Se aplica material de modelare - acrilic sau gel.
8. Suprafata artificiala - gel sau acril - trebuie prelucrata cu pila pentru a-i reda o forma si stralucire.
9. Miinile se spala si din nou se usuca. Acum, granita dintre materialul nou si cel vechi trebuie lipita, pentru a-l proteja de efectele nocive ale apei si, ca urmare, a descuamarii.
10. Dupa dorinta, se face masaj si se aplica desenul pe unghii, dupa care acestea se usuca.
PROBLEMELE CARE POT APAREA IN URMA CORECTIEI UNGHIILOR ARTIFICIALE
Problema: Ruperea incontinua a unghiilor
Motivele:
- Punctele de stres se gaseste intr-un loc incorect. De exemplu, daca punctul de stres este prea aproape de margine, acesta ingreuleaza unghia si cu usurinta se poate rupe.
- Unghia este prea subtire.
- Unghiile sunt prea lungi. Lungimea unghiilor artificiale trebuie sa fie aceeasi cu cele naturale. Marginea libera a unghiei artificiale nu trebuie sa fie mai lunga decit patul unghiilor.
Problema: Desprindere in zona cuticulelor
Motivele:
- Placa de unghii slab curatata.
- Lungimea si forma unghiilor este incorecta.
- In procesul corectiei unghiilor, invelisul anterior a fost indepartat necalitativ.
Problema: Aparitia fisurilor pe marginea libera a unghiei
Motivele:
- Materialul artificial, la margini a fost pilat prea subtire.
- Muchii neacoperite corespunzator cu materiale plastice.
- Fisurile nu au fost eliminate in timpul corectiei.
- In timpul corectiei, marginile au fost depuse, lasind unghia prea ingusta. Daca se intimpla acest lucru, este necesara reconstruirea unghiei de pe sablon.
Inafara de cele scrise mai sus, exista un sir de probleme si motive care trebuie amintite daca clientii sunt nemultumiti de unghiile artificiale. Unul dintre cele mai importante puncte este starea instrumentelor mesterului si calitatea materialelor utilizate pentru corectia unghiilor artificiale.
Magazinul online Global Fashion ofera materiale de calitate pentru corectia unghiilor artificiale.
Pentru ca unghiile artificiale sa aiba intodeauna un aspect frumos, efectuati corectia la timp si atunci nu va trebui sa «rositi» din motivul unghiilor crescute.
Recomandam sa cititi si alte articole:
1. Alungirea unghiilor cu gel. Toate nuantele
2. Alungirea unghiilor acrilica. Toate subtilitatile
3.Cum sa alegi lampa pentru manichiura? Sa clarificam subtilitatile!