Factori interesanti despre unghii si manichiura

{ $article->title }}

Astazi, saloanele de frumusete ofera o mare varietate de proceduri pentru corp. Manichiura este una dintre cele mai populare proceduri in saloanele de frumusete. Este greu de imaginat o domnisoara fara manichiura, nu-i asa? Insa in zilele de astazi fac manichiura nu numai doamnele, dar si barbatii, si chear copiii. Exista o multime de factori interesanti despre manichiura care le-am redat in acest articol. Deaceea cititi! Cu siguranta o sa fiti surprinsi.


FACTORI INTERESANTI DESPRE UNGHII SI MANICHIURA

Ati stiut, ca?

FACTORUL NUMARUL 1: Unghiile noastre contin aceeasi substanta ca si parul. Baza acestora este proteina keratina. 

FACTORUL NUMARUL 2: Nu intimplator, sistematic trebuie sa ingrijim inghiile: acestea cresc aproximativ 0,1 mm pe zi.

FACTORUL NUMARUL 3:  Unghiile femeilor cresc de obicei mai incet decit a barbatilor.

FACTORUL  NUMARUL 4: Viteza cresterii unghiilor nu intotdeauna este aceeasi. Vara, unghiile cresc mai repede decit iarna. Acest lucru se datoreaza unor modificari a vitezei metabolice. Vara aceasta, este mult mai intensa.

FACTORUL NUMARUL 5: Daca o persoana administreaza anumite medicamente, adesea este intr-o stare de stres, are o dieta stricta sau are probleme metabolice, atunci procesul de crestere a unghiilor va inceteni.

FACTORUL NUMARUL 6:  In lucrul activ cu tastatura calculatorului, placa de unghii este masata, si aceasta stimuleaza cresterea acesteia. Masajul imbunatateste circulatia singelui la virfurile degetelor si toate procesele, inclusiv cresterea unghiilor, se accelereaza.

FACTORUL NUMARUL 7:  Deprinderea urita de a musca unghiile cindva a fost benefica. Medicul dentist Maxwell Lappé Pentru pentru a elibera pacientii de muscatul unghiilor, in 1934 a inventat placi speciale care in curind au devenit populare ca unghii false.

FACTORUL NUMARUL 8: Doar zona din jurul unghiei poate transpira. Patul de unghii In sine nu poate face acest lucru, deoarece nu exista glande sudoripare In el.

FACTORUL NUMARUL 9: Vopsirea unghiilor a fost o practica obisnuita pentru incasii antici. Cel mai popular desen pe unghii era vulturul.

FACTORUL NUMARUL 10: Cel mai popular tip de manichiura este cea franceza. (interesant despre manichiura franceza, cititi aici). Cel mai interesant lucru este, ca majoritatea persoanelor sunt de parerea, ca manichiura franceza a fost inventata in Franta, insa adevarul este, ca nasterea acesteia a pornit la Hollywood. Designul a fost sugerat de Jeff Pink, deoarece asa design pe unghii, se potrivea pentru orice look si tinuta.

FACTORUL NUMARUL 11: Multi sunt de parerea, ca daca unghiile sunt tinute in apa mai des, aceasta va ajuta la procesul de crestere. Este un fapt mai sporit, desi se datoreaza faptului ca unghiile au capacitatea de a absorbi rapid apa.

FACTORUL NUMARUL 12:  In Egiptul antic, nuanta unghiilor depindea direct de clasa apartinuta. Cea mai populara culoare a unghiilor era verdele.

FACTORUL NUMARUL 13:  Rosu, a fost prima nuanta de oja.

FACTORUL NUMARUL 14: La femeile insarcinate unghiile cresc mai repede decit la cele care alapteaza.

FACTORUL NUMARUL 15:  La miini diferite, unghiile cresc cu ritmuri diferite. La cei stingaci, placile de unghii cresc mai bine la mina stinga decit la dreapta.

FACTORUL NUMARUL 16: Cele mai lungi unghii din lume le avea indianul Sridhar Chillal. Acesta le-a crescut aproape 66 de ani. Cind unghiile acestuia au fost masurate pentru inregistrarea in Cartea Recordurilor Guinness, lungimea lor era de 9,9 cm. Recent, indianul a taiat unghiile, deoarece cu asa unghii lungi, viata de zi cu zi, a devenit  imposibila.

FACTORUL NUMARUL 17: Daca omul nu bea suficienta apa, atunci unghiile incep sa se rupa. Pentru cresterea normala a unghiilor, corpul trebuie sa primeasca ritmul,  zilnic de apa.

FACTORUL NUMARUL 18: Primul si cel mai scump set de manichiura din lume a fost realizat in Babilon. Toate instrumentele au fost turnate din aur solid, insa acestea tare se deosebeau de intrumentele folosite in zilele de astazi.

Speram, ca acest artiocol, va ajutat sa aflati multe lucruri utile si interesante.  

Cu produsele magazinului online Global Fashion, unghiile tale vor fi intotdeauna frumoase si ingrijite. Calitatea este garantia noastra!


Cititi alte articole:

1. Manichiura french. Simbolul feminitatii

2. Gel - lac. Cel mai interesant despre el 

3. Manichiura potrivita pentru tine

4. Manichiura hardware - super tehnologie!

5. Pedichiura hardware - convenabil si usor

6. Manichiura hardware: mituri si adevar

7. 10 mituri despre alungirea unghiilor. Care este realitatea!

8. Gel lacul provoaca arsura la polimerizare: cauzele si solutiile

Alte articole

Data: 18.01.2021 17:15 Vizualizări: 1113