Remover pentru cuticule: sa facem cunostinta cu caracteristicile acestuia

{ $article->title }}
Pentru a avea o manichiura frumoasa, nu este suficient alegerea gel lacului de calitate, un design frumos, redarea formei unghiilor, dar desigur, este necesara si prelucrarea cuticulei, asa-numita «liniuta din piele»  in jurul unghiilor. Exista mai multe metode pentru indepartarea cuticulelor, cea mai moderna fiind indepartarea cu remouverul pentru cuticule. Este metoda care simplifica si accelereaza pregatirea unghiilor. Ok, atunci sa facem cunostinta cu caracteristicile remouverului pentru cuticule.



TIPURILE REMOVERULUI PENTRU CUTICULE

Ce este?

Solutie pentru indepartarea cuticulei sau remover este o solutie speciala care contine componente de inmuiere si substante chimice active pentru a indeparta usor zonele pielii din jurul placilor unghiei. Removerul contine substante chimice care ajuta, ca procedura sa fie mai rapida si usoara. Acesta se produce sub forma de lichid, gel sau crema. Baza acestor solutii poate fi diferita. 
Consistenta cremoasa este cea mai sigura, deoarece practic nu curge de pe zona de prelucrare. Insa removerul sub forma de lichid patrunde mai bine in zonele keratinizate ale pielii. Iar consistenta sub forma de gel este intermediara intre crema si lichid, fiind considerata ca optiune universala. 

Tipurile

Exista mai multe tipuri de remover, care difera prin compozitia lor: 

1. Acidice: aceste removere contin cel mai adesea acizi AHA din fructe, care actioneaza foarte rapid si eficient. Cu ajutorul acestei compozitii, procedura de indepartare a cuticulelor dureaza doar pina la 25 de secunde. Anume din acest motiv, majoritatea mesterilor aleg removere pe baza de acid. Datorita vitezei si usurintei in utilizare, acest tip este utilizat atit pentru manichiura efectuata in conditii casnice, cit si de profesionisti. Dar in comparatie cu removerul alcalinic, cel acidic poate provoca reactie alergica, de aceea este nevoie de maxima atentie in utilizarea acestuia.

2. Alcalinice: acest remover actioneaza mai moale, decit cel acidic, insa pentru prelucrarea cuticulei cu aceasta solutie va fi nevoie pina la 25 de minute. Removerul alcalinic are cel mai blind principiu care actioneaza la zona necesara a pielii si este excelent pentru utilizarea la domiciliu. 

3. Uleioase: principiul de functionare la astfel de removere difera prin efectele de inmuiere si nu de dizolvare. Aceste produse sunt perfecte pentru pielea sensibila a miinilor, precum se utilizeaza si in conditii casnice. 

4. Minerale: removere pe baza de minerale sunt destul de scumpe si rareori intilnite. Avantajul acestei compozitii este efectul terapeutic al removerului asupra placii unghiei si a zonei pielii din jurul unghiilor. 



AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE REMOVERULUI PENTRU CUTICULE

Avantaje:

- metoda sigura. Folosind removerul, nu exista riscul de ranire si, prin urmare, riscul oricarei infectiei, deoarece procesul este absolut fara singe. 
- poate fi folosit in salon si in conditii casnice. 
- indepartarea cuticulei cu remover este mai delicata. Procesul este absolut nedureros, iar cuticula prelucrata devine mai putin sensibila. 
- accelereaza prelucrarea pre-manichiura al placilor de si este mai putin predispusa la bavuri. In consecinta, manichiura efectuata in modul dat, pare mai estetica si mai durabila. 
- este usor in aplicare si dupa procedura ramine fara urme. 
- manichiura se efectuiaza mai rapid. In functie de compozitie, procedura  indepartarii dureaza 1,5 - 20 de minute. Dar, in orice caz, nu este nevoie de asteptarea uscarii pielii si a unghiilor, asa cum este in cazul utilizarii bailor de inmuiere. 

Pe linga avantaje, removerul are si dezavantaje.

Dezavantaje:
 
- pot aparea reactii alergice. Substantele din solutiile pentru cuticule pot provoca mincarime, roseata si umflaturi. Iar neglijarea regulilor de utilizare a removerului poate duce la formarea de goluri sub placa cu detasarea ulterioara a unghiei de pat. 
- removerul in unele cazuri nu indeparteaza cuticulele suficient de bine. Se poate spune, ca astfel de solutie este potrivita pentru domnisoarele care au cuticulele subtiri. In cazurile avansate, cind cuticula este mult crescuta sau este foarte aspra, nu este posibila procedura, fara o manichiura clasica. 
- Exista riscul de a deteriora placa de unghii. De fapt, ce este un remover? Este o anumita compozitie chimica, care, pe linga zonele keratinizate ale pielii, poate coroda si placa de unghii la baza, iar acest lucru este foarte periculos. Pot aparea arsuri ale tesuturilor si despicarea placilor. Prin urmare, la domiciliu, nu se recomanda utilizarea unor preparate mai puternice, care contin acizi agresivi in compozitia lor. 

ATRAGETI ATENTIA! Numaidecit respectati regulile de utulizare a solutiei. Mai ales aceasta se refera la produsele cu compozitii chimice puternice. Nici intr-un caz nu lasati ca removerul sa actioneze mai mult timp decit este necesar. Iar dupa finalizarea procedurii, indepartati cu atentie ramasitele produsului cu un tampon de bumbac inmuiat in apa micelara sau spalati-va miinile. Si, desigur, nu uitati sa hraniti cuticulele cu ulei sau crema hidratanta.

_____________________________________________________
Poate aceste articole o sa va fie interesante?
____________________________________________________



LA CE ESTE NEVOIE DE ATRAS ATENTIA IN LUCRUL CU REMOVERUL SI ETAPELE APLICARII

Pentru inceput, trebui luat in considerare faptul ca, inainte de aplicarea removerului pe piele, este bine ca sa fie testat. Daca indepartarea provoaca iritatii sau reactie alergica, atunci este mai bine refuzarea utilizarii pentru manichiura, alegind o compozitie mai blinda. Nu se recomanda utilizarea produselor pe baza de acid daca exista boli de piele, abraziuni sau leziuni care nu sunt vindecate. Contraindicatie este prezenta infectiei fungice. 

Etapele de aplicare: 

1. Curatarea placii de unghii de murdarie, oja si apoi degresarea unghiilor. 
2. Aplicarea usoara a unui strat de remover, evitind unghiile si pielea sanatoasa. 
3. Este necesara mentinerea removerului pe cuticula in functie de tipul de indepartare. Pentru fiecare compozitie a removerului, exista un anumit timp de mentinere a solutiei. 
4. Dupa expirarea timpului necesar, se foloseste pusherulsau betisorul portocaliu, impingind usor inapoi si se indeparteaza pielea keratinizata. 
5. Solutia ramasa trebuie stearsa cu o cirpa uscata, dupa care trebuie aplicat ulei pentru cuticule. Aceast va ajuta la calmarea cuticulei si la incetinirea cresterii acesteia. 


ATRAGETI ATENTIA! Cuticulele nu trebuie indepartate mai mult de o data pe saptamina. Taierea prea deasa a cuticulei sau indepartarea acesteia cu remover, poate duce la uscaciune si crapaturi, care la rindul lor afecteaza negativ starea placilor unghiei. Singurele exceptii sunt removerele pe baza de ulei. Acestea pot fi utilizate pentru prelucrarea zilnica a cuticulei. 

Cumpara remover pentru cuticule. Magazinul Global Fashion ofera produse pentru unghii de inalta calitate. 

Speram, ca cunostinta cu removerul a avut succes. Folositi remover pentru cuticule si manichiura Dvs. va fi ingrijita si frumoasa. 


Cititi si alte articole:
Data: 05.04.2021 15:03 Vizualizări: 1585