Ce este manichiura rusească? Iată ce spun experții

{ $article->title }}
Dacă aruncați o privire pe contul TikTok @NailmArtUsa, veți găsi de toate: povești intrigante ale clienților, videoclipuri ASMR liniștitoare cu manichiura de zi cu zi și multă inspirație pentru nail art. Dacă veți fi mai atent, veți descoperi ceva și mai îndrăzneț: Manichiura rusească. Chiar dacă nu sunteți un TikToker avid, este posibil să dați peste demonstrații video ale tehnicii pe pagina dvs. de Instagram sau pe YouTube.

Mă consider oarecum snob în materie de unghii și credeam că știu tot ce este de știut despre unghii, dar am fost intrigată de manichiura rusească, de care nu auzisem până atunci. Asta m-a trimis în «gaura iepurelui» pentru a investiga: Ce sunt manichiurile rusești? De unde provin ele? Care sunt beneficiile lor? În continuare, citiți ce spun experții despre tehnica buclucașă.

.
CE ÎNSEAMNĂ MANICHIURA RUSEASCĂ?

Se crede că denumirea de «manichiură rusească» se datorează naturii curate și lustruite a manichiurilor realizate de tehnicienii de unghii ruși. Termenul de manual pentru acest procedeu se numește manichiură E-file. Potrivit lui Kamola Malikova, co-fondatoarea Minx Nails din L.A., spre deosebire de manichiura cu gel sau de vârfurile acrilice, o manichiură rusească este un proces în cinci până la șapte pași care nu necesită nicio înmuiere în apă.

Spre deosebire de saloanele de manichiură tradiționale, unde mâinile sunt înmuiate într-un bol cu apă caldă pentru a înmuia celulele moarte ale pielii, urmate de instrumente de împingere în spate pentru a tăia cuticulele, manichiura rusească curăță cuticulele cu ajutorul unor freze de unghii electrice. «Mai întâi, curățăm patul unghiei cu un tip de burghiu, apoi cuticula este îndepărtată cu un al doilea tip de burghiu», spune Malikova. «Al treilea pas este lustruirea patului unghiei și crearea formei dorite.»
Într-un videoclip detaliat pe TikTok al @NailmArtUsa, tehnicianul de unghii demonstrează tehnica uscată, care presupune curățarea și tăierea cuticulelor clientei cu atenție cu un burghiu electric și o foarfecă pentru cuticule. «Lucrul cuticulelor este foarte precis, iar instrumentele folosite trec printr-un proces de dezinfecție și sterilizare în trei faze», explică ea.

Multe persoane nu știu despre acest tip de manichiură, iar eu sunt aici pentru a vă spune mai multe despre el.

După ce cuticulele sunt curățate, următorul pas este lustruirea. Dar, înainte ca un expert în unghii să îți aplice ojă colorată, se aplică o coastă de bază în ediție limitată (folosită strict doar pentru manichiura rusească). Stratul de bază aplicat pe vârfuri depinde în întregime de rezistența unghiilor tale, spune Malikova. Apoi vine luciul de gel, care este aplicat cu o pensulă de artist și sigilat cu un topcoat.

Deși procesul unei manichiuri rusești sună similar cu cel al unei manichiuri cu gel, există o diferență esențială - tehnica manichiurii rusești se adresează în mod specific nevoilor individuale ale clientei, de aceea stratul de bază este selectat în funcție de lungimea și rezistența unghiilor tale. «Avem în stoc o selecție mare de produse pentru unghii în ediție limitată și personalizăm produsele individuale pentru a corespunde nevoilor unice ale clienților noștri», spune Maliknova.

NailmArtUsa explică faptul că pentru a asigura cele mai bune rezultate se folosește de obicei ojă de gel de calitate. «Gelul folosit este de calitate și este aplicat într-un mod special pentru a ajuta manichiura să dureze peste o lună, dacă este necesar», spune ea. «Lacul este aplicat aproape de cuticule cu o pensulă subțire pentru a elimina acel aspect de depășire». Rețineți că procesul este foarte detaliat, motiv pentru care durează între două și trei ore pentru întreaga manichiură.

.
MANICHIURA RUSEASCĂ  ESTE SIGURĂ?

Dacă nu v-ați curățat niciodată unghiile prin îndepărtarea cuticulelor prin metoda manichiurii rusești, există un motiv întemeiat. Perforarea cuticulei este interzisă în unele state din cauza unor probleme de siguranță. În plus, Academia Americană de Dermatologie recomandă evitarea îndepărtării cuticulelor. «Cuticulele protejează rădăcina unghiei, așa că este important să evitați să vă tăiați cuticulele sau să le împingeți înapoi», recomandă AAD. «Atunci când vă tăiați sau tăiați cuticulele, este mai ușor pentru bacterii și alți germeni să pătrundă în corp și să provoace o infecție».

În ciuda stipulațiilor rigide în jurul tăierii cuticulelor, Malikova spune că manichiura rusească poate fi sigură în mâinile unui profesionist instruit corespunzător. Pentru a fi instruit în manichiura rusească, un tehnician trebuie să treacă prin ani de practică și să absolve mai multe cursuri.

Potrivit lui Malikova, magazinul ei angajează strict de la Profi Nails, o școală de manichiură specializată în manichiura rusească. Totuși, absolvirea Profi nu este singura cerință, iar tehnicienii ei trebuie să aibă minimum doi-trei ani de experiență și să treacă un test intern. «Majoritatea tehnicienilor noștri de unghii au peste cinci ani de experiență; au absolvit mai multe școli de manichiură și au diplome și licențe», spune ea. Ca întotdeauna, cel mai bine este să vă faceți cercetări atunci când căutați un profesionist calificat pentru a efectua orice serviciu de înfrumusețare - inclusiv manichiura rusească.BENEFICIILE MANICHIURII RUSEŞTI

Spre deosebire de alte tehnici de manichiură în care lungimea, forma și designul sunt prioritare, manichiura rusească se concentrează strict pe sănătatea unghiilor tale. Nu sunt permise acrilicele sau lacurile toxice cu gel, explică Malikova. «Extensiile acrilice sunt dăunătoare pentru unghiile și sănătatea dumneavoastră, așa că oferim doar extensii de gel dur non-toxice», spune ea. «Acestea sunt durabile, de lungă durată și arată elegant». Potrivit lui Malikova, o manichiură rusească făcută cum trebuie este atât de durabilă - de fapt - încât nu veți avea nevoie de o retușare decât după cinci săptămâni de la prima programare.

Un beneficiu suplimentar este că unghiile tale vor fi readuse la sănătate, indiferent cât de fragile sunt. Unghii atârnate? Placă unghială subțire? Nu există nimic ce nu poate fi rezolvat cu câteva ședințe consistente cu echipa ei, spune Malikova. Acesta este motivul pentru care ea spune că clientele rareori se întorc la manichiura tradițională după ce au experimentat tehnica rusă.

Cu toate acestea, alegerea de a se aventura în orice tehnică nouă este o alegere personală și una care ar trebui făcută cu atenție și cercetare pentru binele și sănătatea unghiilor tale.

Sursa: www.byrdie.com 
Autor: Evelyn LIM Profesor principal la Paintbox


Magazinul Global Fashion ofera produse profesionale pentru ingrijirea si modelarea unghiilor.


Alte articole:

- Manichiura aprinsa sau nuantele «dulci» a unghiilor
- Manichiura french. Simbolul feminitatii
- Manichiura de mireasa: reguli si designul unghiilor
- Manichiura de zi cu zi: originalitate si simplicitate
- Manichiura care le place barbatilor
Data: 04.02.2022 12:24 Vizualizări: 357