Cum să tratezi unghiile descuamate?

{ $article->title }}
Pe vremuri, unghiile erau mai mult decât simple accesorii de modă. Primii oameni le foloseau pentru a săpa, a se apăra și a se îngriji. Pe măsură ce facilitățile vieții moderne au exclus aceste nevoi, unghiile au devenit ceva de care avem grijă, și nu invers. Cu toate acestea, un lucru nu s-a schimbat: unghiile tale pot indica starea generală a sănătății tale. Așa că, înainte de a-ți trata unghiile prrlingătoare cu următoarele remedii, verifică-ți și unghiile de la picioare. Dacă și acestea se exfoliază, consultați un medic pentru a exclude cauzele legate de sănătate, cum ar fi deficiențele de fier și alte deficiențe nutriționale.

Primul lucru pe care trebuie să te întrebi: De ce mi se exfoliază unghiile? Potrivit dermatologului estetician Michele Green, exfolierea unghiilor (denumită și onychizia) este o perturbare a unghiei cauzată de traume, de exfolierea lacului de unghii, de pilirea prea mult a unghiei și de purtarea unghiilor false, cum ar fi cele presate sau cele acrilice. Din fericire, există modalități de a le remedia.CUNOSTINȚA CU EXPERTUL

Michele Green este un dermatolog estetician cu sediul în New York City.

În continuare, aflați soluțiile pentru unghiile descuamate.1. «REPARĂ» UNGHIILE FRAGILE CU ALIMENTE DENSE ÎN NUTRIENȚI

Creșteți aportul de fier - și de alimente bogate în bioți precum avocado, cereale integrale, ouă, conopidă și carne slabă. Carnea slabă, în special, ajută la întărirea unghiilor, făcându-le mai puțin susceptibile la exfoliere, rupere și îndoire. În plus, veți culege mai mult decât beneficiile pentru unghii cu o astfel de dietă - vă poate oferi mai multă energie și vă poate menține sătulă mai mult timp.

.
2. IA O MULTIVITAMINĂ PENTRU UNGHII PUTERNICE


Alte substanțe nutritive care se găsesc în vitamine pot ajuta la întărirea unghiilor, deoarece acestea colaborează între ele și cu alimentele pe care le consumați pentru a menține toate sistemele corpului dumneavoastră în funcțiune. «Vitaminele A, C, E, precum și vitaminele B, cum ar fi B6, sunt excelente pentru sănătatea unghiilor», spune Green. «Suplimentele, cum ar fi cheratina, sunt excelente pentru creșterea unghiilor, deoarece întăresc unghia și îi cresc densitatea.» Iar dacă sunteți în căutarea a ceva care să reînvie unghiile terne, uleiul de pește poate ajuta la obținerea unui aspect strălucitor al acestora. În plus, servește ca un supliment eficient împotriva îmbătrânirii, deoarece uleiurile omega găsite în uleiul de pește stimulează producția de colagen. «Toate aceste vitamine sunt esențiale pentru creșterea unghiilor, deoarece întăresc matricea unghiei, ceea ce, în cele din urmă, ajută unghia să crească», notează Green.

.
3. ÎNMOAIE UNGHIILE ÎN ULEI ESENȚIAL PENTRU A LE PROTEJA

«Masarea uleiurilor esențiale, cum ar fi uleiul de cocos și de măsline, în cuticule și unghii creează o barieră protectoare, oferind hidratare», notează Green. «Acest lucru blochează, de asemenea, umiditatea pentru a preveni unghiile fragile și cuticulele uscate.» Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice și poate încetini creșterea ciupercilor de unghii. Uleiul de măsline, după cum afirmă Green, conține antioxidanți majori care ajută la protejarea unghiilor. «Ajută la restabilirea netezimii pielii și protejează unghiile de lumina ultravioletă», explică ea. Este, de asemenea, bogat în vitamina E, acizi grași omega 3, acizi și alți nutrienți care ajută la menținerea și blocarea umidității pentru a preveni uscarea.

.
4. FOLOSESTE UN DIZOLVANT DE LAC DE UNGHII GRENTLE PENTRU A REȚINE UMIDITATEA

Unghiile care se exfoliază au nevoie de toată umiditatea de care pot avea parte, iar demachiantele de unghii încărcate cu acetonă nu le fac niciun favor. «Acetona, care se găsește în cele mai multe dispozitive de îndepărtare a lacului de unghii, este foarte uscăcioasă și lipsește unghiile de hidratarea naturală», spune ea. «Îndepărtătoarele fără acetonă, însă, își fac treaba fără a lipsi patul unghiei de hidratarea esențială.»5. ÎNCEARCA UN ÎNTĂRITOR DE UNGHII PENTRU A ÎNGROȘA UNGHIILE


Întăritorii de unghii pot face minuni pentru unghiile descuamate. Nu numai că ajută la susținerea unghiei și o protejează de exfoliere, dar multe dintre ele sunt, de asemenea, realizate cu formule bogate în nutrienți care oferă și alte beneficii, cum ar fi hidratarea, întărirea și protecția.6. PERIODIC RENUNȚĂ LA MANICHIURĂ PENTRU A EVITA CIUPERCA UNGHIILOR

«Incapacitatea patului unghiei de a respira ca urmare a barierei pe care o reprezintă lacul de unghii te expune riscului de a dezvolta ciuperca unghiilor», avertizează Green. «De asemenea, vă expuneți riscului de a dezvolta o infecție a pielii sau a unghiilor din cauza limării patului unghial.» Faptul de a merge pe calea naturală reduce, de asemenea, efectele de uscare ale substanțelor chimice dure care se găsesc în majoritatea lacurilor de unghii. Și fără un strat de ojă care să blocheze lumina soarelui să ajungă la unghiile și cuticulele tale, vei profita de beneficiile regenerării celulelor dacă nu folosești ojă.7. LUSTRUIEȘTE MARGINILE ASPRE

Bafurile de unghii pot ajuta la netezirea marginilor aspre, astfel încât acestea să nu se prindă atât de ușor. Folosește mișcări blânde și constante pentru a îndepărta crestăturile și a crea o suprafață moale pe patul unghiei.

SFAT: Șlefuirea trebuie făcută într-o singură direcție. Mișcarea bafului înainte și înapoi în direcția opusă poate slăbi patul unghiei și face ca exfolierea să fie mai probabilă.

.
8. EVITA ROADEREA UNGHIILOR

Deși mușcatul unghiilor nu duce direct la exfolierea unghiilor, este un obicei care poate provoca apariția altor probleme care ar putea duce la exfolierea unghiilor, cum ar fi o infecție. «Mușcatul unghiilor poate provoca infectarea unghiei și te poate expune riscului de a răspândi germeni în organism», spune Green. «Acest lucru vă expune la riscul altor probleme de sănătate din cauza expunerii bacteriilor și virușilor care pot fi prinși pe degete și sub unghii.»

.Sursa: www.byrdie.com
Autor: Jen Adkins și Michelle Rostamian


Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.


Alte articole:

- 5 - obiceiuri care deformeaza unghiile. Cum sa le depasesti?
- Buff pentru unghii: tot ce trebuie sa stii despre el
- Bavuri: problema mâinilor si unghiilor. Metodele de elimenare
- Ulei pentru cuticule: efectul si modul de utilizare
- 8 mituri despre ingrijirea unghiilor
- De ce rup unghiile: cauzele si solutiile problemei
Data: 15.02.2022 12:30 Vizualizări: 155