Cum indepartezi oja semipermanenta acasa

Cum indepartezi oja semipermanenta acasa
Deși întotdeauna este preferabil să mergi la un salon de manichiură pentru a-ți reîmprospăta unghiile cu ojă semipermanentă, uneori trebuie să iei inițiativa în propriile mâini. Dacă ai aplicat oja semipermanentă peste o manichiură acrilică și dorești să schimbi nuanța, acest lucru poate fi o sarcină dificilă. Cu toate acestea, există metode de îndepărtare a ojei semipermanente care nu vor afecta unghiile tale, iar pentru asta vei avea nevoie de câteva instrumente esențiale pe care le poți avea în colecția ta de acasă.

Înainte de a alege instrumentele necesare, să discutăm despre un aspect important: încercați să evitați tentația de a dezlipi sau mușca oja semipermanentă de pe unghii. Înțelegem că acest lucru poate părea cea mai rapidă modalitate de a rezolva problemele cu manichiura, dar fiți onești cu voi înșivă, acest lucru nu este niciodată o idee bună.

Dacă ai o manichiură acrilică, încercările de a o smulge sau zgâria pot deteriora suprafața ei, creând ulterior o bază neregulată pentru aplicarea unei noi oje. Și asta nu este tot: dacă următorul strat va fi unghia ta naturală, astfel de manevre pot duce la pierderea stratului de unghie naturală, cauzând uscăciune, fragilitate, slăbiciune și chiar apariția fisurilor.

Vestea excelentă este că am consultat specialiști cu experiență și am adunat pentru tine metode fiabile de îndepărtare a ojei semipermanente de pe unghiile acrilice în confortul casei tale, astfel încât să nu mai fie nevoie să mergi la salon. Continuă să citești pentru a afla cele mai eficiente sfaturi.


1. METODA TĂIERII

"Conform lui Crystal Tate, un maestru licențiat cu peste zece ani de experiență și proprietar al salonului Noir Nails din Brooklyn, cea mai bună metodă pentru îndepărtarea a ojei semipermanente este, fără îndoială, metoda de pilire. În saloanele profesionale de manichiură, instrumentul folosit în acest proces pila electrică."

"Îndepărtarea ojei semipermanente de pe unghiile acrilice este, într-adevăr, considerată una dintre cele mai eficiente și sigure metode. Cu toate acestea, trebuie menționat că această metodă nu este potrivită pentru toți. Utilizarea unei freze electrice pentru manichiură poate provoca uneori disconfort. De asemenea, există întotdeauna riscul de a îndepărta accidental mai mult acril decât intenționați. De asemenea, unii oameni pot simți o ușoară senzație de arsură, care este, de fapt, cauzată de frecare în timpul îndepărtării ojei semipermanente."

În orice caz, aceasta este cu siguranță cea mai bună opțiune dacă doriți să îndepărtați oja de pe unghiile acrilice. Dacă luați în considerare posibilitatea de a face acest lucru acasă, avem câteva sfaturi utile. Veți avea nevoie de o freză electrică pentru manichiură care să fie convenabilă pentru utilizarea acasă. "Nu este recomandat să încercați să efectuați această procedură acasă dacă nu aveți experiență în utilizarea unei pile electrice pentru manichiură", avertizează Taite. "În caz contrar, puteți provoca daune unghiilor."


2. METODA CU FOLIE ȘI DEGET

Desigur, este posibil să fi auzit deja de tehnica populară "folie-pe-deget" pentru îndepărtarea ojei semipermanente acasă. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că atunci când lucrați cu unghii acrilice, abordarea pentru îndepărtarea ojei semipermanente trebuie să fie deosebit de atentă și precaută. Acest lucru se datorează faptului că acetona, care este de obicei utilizată pentru îndepărtarea ojei, poate avea un impact negativ asupra structurii acrilului.

Tait, un maestru profesionist în manichiură, avertizează împotriva utilizării acetonei pentru îndepărtarea ojei semipermanente de pe unghii acrilice. De ce? Pentru că acetona poate topi sau deteriora structura acrilului, ceea ce poate duce la consecințe nedorite. În schimb, se recomandă utilizarea metodelor mai blânde pentru îndepărtarea ojei de pe unghiile acrilice, pentru a menține frumusețea și integritatea lor.

Cumpărați o pilă pentru unghii de înaltă calitate, care va asigura o aderență sigură și eliberați unghiile de strălucirea lor, tratând cu atenție suprafața lor. Apoi înmuiați discurile de bumbac într-un lichid special pentru îndepărtarea ojei care nu conține acetone, lăsându-le să se înmoaie complet. Aplicați uniform discul de bumbac înmuiat pe fiecare unghie și înfășurați-l cu grijă în folie pentru a asigura un contact și o retenție maxime. Repetați acest proces pentru toate degetele, apoi lăsați-l să acționeze timp de 10 până la 20 de minute, pentru ca lichidul să pătrundă în oja de pe unghii. Când simțiți că discul este saturat, îndepărtați-l cu grijă și scoateți ușor oja. Dacă acest lucru nu funcționează, utilizați o pilă metalică sau un băț de portocal pentru a îndepărta mai atent oja semipermanentă. În timpul procesului, acordați, de asemenea, atenție îngrijirii cuticulelor, tăindu-le sau folosind ulei pentru a le hidrata.

Deși este o metodă eficientă, tăierea și lipirea de bucăți individuale de folie de aluminiu pe degete poate fi o activitate consumatoare de timp și obositoare. De aceea, există seturi pregătite care facilitează procesul. Cu toate acestea, dacă aveți dorința și resursele disponibile, întotdeauna puteți încerca să faceți acest lucru manual. Doar amintiți-vă să tratați cu grijă unghiile după înmuiere.

.


3. METODA APEI CALDE

Cumpărați o pilă pentru unghii de înaltă calitate, care va asigura o aderență sigură și eliberați unghiile de luciul lor, tratând cu atenție suprafața lor. Apoi înmuiați discurile de bumbac într-un lichid special pentru îndepărtarea ojei care nu conține acetone, lăsându-le să se înmoaie complet. Aplicați uniform discul de bumbac înmuiat pe fiecare unghie și înfășurați-l cu grijă în folie pentru a asigura un contact și o retenție maxime. Repetați acest proces pentru toate degetele, apoi lăsați-l să acționeze timp de 10 până la 20 de minute, pentru ca lichidul să pătrundă în gelul de pe unghii. Când simțiți că discul este saturat, îndepărtați-l cu grijă și scoateți ușor gelul. Dacă acest lucru nu funcționează, utilizați o pilă metalică sau un băț de portocal pentru a îndepărta mai atent oja. În timpul procesului, acordați, de asemenea, atenție îngrijirii cuticulelor, tăindu-le sau folosind ulei pentru a le hidrata.

.


Este extrem de important să aveți grijă de sănătatea unghiilor dvs., indiferent de tehnicile pe care le utilizați pentru a le decora cu acril pe tot parcursul anului. Un expert vă sfătuiește să urmați următorii pași pentru a menține unghiile puternice și frumoase:

1. Faceți în mod regulat pauze de la acril și acordați atenție manichiurii obișnuite, cu ajutorul ojei obișnuite. Acest lucru va permite unghiilor să se refacă și să rămână sănătoase.

2. Aveți grijă de cuticule, tăindu-le și îngrijindu-le regulat. Acest lucru contribuie la menținerea frumuseții și sănătății unghiilor.

3. Luați vitamine și aveți grijă să vă hrăniți corespunzător pentru a furniza unghiilor substanțele nutritive de care au nevoie. O alimentație sănătoasă contribuie la unghii puternice și frumoase.

4. Nu permiteți ca unghiile să crească excesiv de lungi. Unghiile prea lungi pot fi mai predispuse la deteriorări și zgârieturi, așa că mențineți-le la dimensiuni rezonabile.

Amintiți-vă că îngrijirea sănătății unghiilor trebuie să fie o prioritate în rutina dvs. de frumusețe, ceea ce le va asigura frumusețea și rezistența în orice moment al anului.
 
Sursa: www.byrdie.com
Autor: Sophia Ross

Magazinul Global Fashion oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.
Data: 17.02.2022 20:46 Vizualizări: 919