Cum iti faci singura manichiura perfecta acasa, ca la salon

Cum iti faci singura manichiura perfecta acasa, ca la salon
Îngrijirea unghiilor noastre poate părea o procedură simplă, dar, de fapt, necesită atenție la detalii și meticulozitate. Instrumentele potrivite și puțină răbdare pot face îngrijirea manichiurii mai accesibilă și chiar plăcută. În acest sens, Amy Lin de la Sunday's Nail Studio din Manhattan, care are opt ani de experiență în industria manichiurii, este cu adevărat o profesionistă. Sfaturile și instrucțiunile ei pas cu pas pentru a obține o manichiură perfectă acasă vă vor oferi mâinilor dvs. îngrijirea și frumusețea pe care le merită.

Ce aveți nevoie:


- Prosoape de hârtie
- Pile
- Buff
- Bază
- Top
- Lamele pentru cuticule
- Clește pentru unghii
- Ser pentru cuticule (în caz de necesitate, se poate folosi ulei de avocado sau de cocos)
- Ulei pentru uscare rapidă
- Bețe de portocală
- Soluție pentru îndepărtarea ojei de pe unghii



1. PREGĂTIȚI UNGHIILE

.


Înainte de a începe procedura de manichiură, este important să vă spălați bine mâinile. Apoi, luați o bucată de țesut moale, adăugați o soluție specială pentru îndepărtarea ojei și ștergeți cu grijă fiecare unghie, asigurându-vă că toate reziduurile de ojă sunt complet eliminate. În loc să utilizați discuri de bumbac, care pot conține fire și pot lăsa urme nedorite, se recomandă să utilizați o țesătură sau chiar o bucată de prosop de hârtie rupt în bucăți mai mici. Dacă doriți să evitați un pas suplimentar de curățare, Lin recomandă să utilizați un disc de bumbac fără fire special pentru față în locul unui disc de bumbac obișnuit.



2. TĂIEREA ŞI PRELUCRAREA CU O PILĂ

.

Dacă doriți să dați unghiilor o formă rotundă, începeți să le modelați din partea laterală. Dacă preferați să le păstrați pătrate, începeți de la partea superioară a unghiei. În cazul în care unghiile sunt prea lungi pentru pilă, scurtați-le mai întâi cu ajutorul foarfecelor pentru manichiură.

Un mod simplu de a vă asigura că unghiile vor avea o formă uniformă este să utilizați masă ca suport. Așezați mâna opusă pe masă, ținând pilă în cealaltă mână, și apoi treceți cu grijă pila peste ele pentru a uniformiza marginile.



3. BUFF

.

Cu ajutorul unei pile, efectuați mișcări unidirecționale pentru a netezi marginile și a uniformiza toate imperfecțiunile de pe suprafața unghiei. Dacă ați folosit lichid pentru îndepărtarea lacului de gel, după această etapă se recomandă și șlefuirea plăcii unghiale pentru a obține o suprafață perfect netedă.



4. INDEPĂRTAȚI CUTICULELE INAPOI

.

Pentru a avea grijă de cuticulă, puteți folosi un ser sau ulei natural, cum ar fi ulei de cocos sau ulei de avocado. Aceste produse vor ajuta la înmuierea cuticulei, făcând-o mai flexibilă.

După aplicarea serului sau uleiului, se recomandă să împingeți cu grijă cuticula în patul unghiei cu ajutorul unui bețișor de portocal. Acest proces nu doar ajută la menținerea sănătății cuticulei, ci și îmbunătățește aspectul unghiilor, făcându-le mai îngrijite.


5. APLICAȚI STRATUL DE BAZĂ

.


Realizați mișcări ușoare și uniforme atunci când aplicați un strat de bază pe unghie. Este important să nu exagerați cu cantitatea de produs pe fiecare unghie și să-i lăsați să se usuce timp de unu-două minute. Lin sugerează să utilizați un strat de bază, dacă aveți posibilitatea, deoarece nu numai că contribuie la menținerea sănătății unghiilor, dar face lacul mai rezistent. În plus, stratul de bază hidratează unghiile, ceea ce este, fără îndoială, important pentru îngrijirea lor.



6. APLICĂ CULOAREA TA FAVORITĂ

.


A venit momentul celui mai important pas. Încercați să nu exagerați cu cantitatea de lac și nu vă îngrijorați dacă rezultatul nu este imediat perfect - întotdeauna puteți aplica încă un strat (sunt recomandate două straturi). Regula principală aici este mișcări uniforme și atente de la bază până la vârf. Asigurați-vă că îndepărtați excesul de lac de pe periuță pentru a evita formarea bulelor și crăpăturilor.

SFAT DE LA BYRDIE: Pentru a îndepărta excesul de lac de pe unghii după manichiură, folosiți aceeași bețișoare de portocal pentru îndepărtarea cuticulei pe care le-ați folosit anterior. Pur și simplu înmuiați bețișoarele într-un lichid de îndepărtare a lacului și curățați cu atenție unghiile de excesul de lac.



7. APLICAȚI STRATUL SUPERIOR (TOPCOAT)

Pentru a-ți menține manichiura nouă într-o stare excelentă, Lin recomandă cu insistență aplicarea unui strat de lac transparent deasupra lacului. "Acest lucru vă va ajuta să obțineți același efect ca într-un salon de manichiură, menținând în același timp sănătatea unghiilor și prelungind durabilitatea artei voastre", subliniază ea.



8. USUCĂ UNGHIILE

.

Pentru a usca rapid unghiile după o manichiură, puteți alege două modalități: uscarea naturală la aer sau utilizarea unui ulei special pentru accelerarea procesului.

Voilà! Totul este gata. Dacă nu ați reușit să obțineți un rezultat perfect, nu vă faceți griji. Lin are câteva cuvinte importante pentru voi: "Fiecare persoană are propria sa abordare unică a manichiurii, care îi aduce confort și satisfacție. Nu există o singură modalitate corectă sau greșită! Ceea ce contează este cum vă simțiți în proces și în rezultat. Deci, nu contează ce metodă de manichiură ați ales pentru îngrijirea unghiilor acasă, cel mai important este satisfacția voastră!"


Sursa : www.byrdie.com
Autor: Lindsay Metrus

Magazinul Global Fashion vă oferă produse profesionale pentru îngrijirea și modelarea unghiilor.
Data: 23.03.2022 19:38 Vizualizări: 381