Fiecare dintre noi își dorește să aibă o manichiură perfectă în fiecare zi, nu doar în primele două zile după vizita la specialist. Oja semipermanentă devine o adevărată salvare, oferind un strat durabil timp de două-trei săptămâni. Cu toate acestea, după îndepărtarea ojei semipermanente, multe persoane se plâng de ruperea și fragilitatea unghiilor. În acest moment, este necesară o terapie intensivă.
Deci, care este cea mai bună modalitate de a îți reface unghiile după îndepărtarea ojei semipermanente? Citește mai departe pentru a afla 10 sfaturi simple și utile care care te vor ajuta să îți refaci unghiile și să le redai frumusețea și sănătatea.
1. Hidratare regulată
Menținerea hidratării regulate a mâinilor este o modalitate excelentă de a repara unghiile deteriorate. Păstrează o sticlă de cremă lângă chiuveta din baie pentru a face din acest lucru un obicei. Recomandăm să folosești o cremă de mâini după aplicarea uleiului pentru cuticule. Uleiul pentru cuticule cu aromă de piersică de la Global Fashion promite să hidrateze în profunzime și să calmeze cuticulele uscate și crăpate. Acest ulei bogat în vitaminele A și E, conținând uleiuri naturale și rășină de arbore de mastic, hrănește și revitalizează eficient unghiile. Previne uscarea, crăpăturile, ruperea și fragilitatea unghiilor, conferindu-le rezistență. Printre alte produse preferate de la Global Fashion se numără crema pentru cuticule cu aromă de căpșuni.
2. Folosește cremă sau ulei pentru cuticule
Una dintre cele mai simple metode de reparare a unghiilor deteriorate este aplicarea uleiului pentru cuticule urmată de crema de mâini. Uleiul pentru cuticule furnizează vitamine și nutrienți, în timp ce crema de mâini blochează umiditatea. Pierderea umidității este un simptom comun al deteriorării unghiilor după aplicarea ojei semipermanente.
Pentru înmuierea și hidratarea cuticulelor, folosește uleiul pentru cuticule cu aromă de pepene verde de la Global Fashion. Acest ulei este bogat în vitaminele A și E și conține uleiuri naturale și rășină de arbore de mastic. Acordă un minut pentru a masa uleiul în cuticule. Nu te spăla pe mâini timp de 20 de minute după aplicarea uleiului, pentru a permite acestuia să se absoarbă în profunzime.
3. Folosește ulei de măsline
Aceasta este una dintre cele mai accesibile metode de a îți îngriji unghiile acasă. Înmuierea unghiilor în ulei de măsline timp de 10-15 minute în fiecare zi poate face minuni. În special în timpul lunilor uscate de iarnă sau pentru cei cu pielea uscată, acest tratament poate fi extrem de benefic atât pentru unghii, cât și pentru piele.
Cuticula servește ca o barieră de protecție împotriva bacteriilor și radicalilor liberi, ajutând la prevenirea infecțiilor. Hidratarea cuticulei promovează o cuticulă sănătoasă, esențială pentru o creștere corespunzătoare a unghiilor.
4. Masează-ți vârfurile degetelor
Masajul mâinilor este o plăcere pentru mulți dintre noi, iar acum poți adăuga și beneficii suplimentare, cum ar fi repararea unghiilor deteriorate, pe lista motivele pentru care îl apreciem atât de mult. Masează-ți mâinile de fiecare dată când aplici ulei pentru cuticule pentru a maximiza aceste beneficii. În plus, o rutină de pilire a unghiilor la fiecare trei zile poate îmbunătăți circulația sângelui și livrarea de nutrienți, asemănător îngrijirii părului, unde tunderea periodică a vârfurilor stimulează creșterea și elimină vârfurile despicate.
5. Folosește acid hialuronic
Dacă ești preocupată de aspectul uleios pe degete lăsat de unele uleiuri pentru cuticule, poți încerca acidul hialuronic ca alternativă. Acest ingredient de îngrijire a pielii oferă aceeași hidratare eficientă ca și în cazul feței și este ideal pentru hidratarea cuticulelor și a patului unghiilor uscate. Un avantaj suplimentar este că, dacă deja folosești acid hialuronic în rutina ta de îngrijire a pielii, poți sări peste un pas, masând resturile de ser în vârfurile degetelor.
6. Vaselina este întotdeauna relevantă
Dacă te-ai obișnuit cu rutina de curățare a feței, atunci știi deja că este un mod sigur de a lupta împotriva pielii uscate, menținând umiditatea. Dar aceste beneficii pot fi extinse și la nivelul decolteului. Îngrijirea unghiilor este, de asemenea, crucială, iar tehnica este cam aceeași. Aplică crema hidratantă pe care ai ales-o (vaselina este opțiunea standard) pe mâini, ideal după aplicarea uleiului pentru cuticule. Cu cât folosești produsul mai mult timp, cu atât mai bune vor fi rezultatele.
7. Consumul de biotină
Unul dintre cei mai populari nutrienți pentru păr, piele și unghii este biotina. Încercă să consumi 30 de micrograme pe zi și să incluzi multivitamine în dieta zilnică. Acest lucru poate produce rezultate, dar nu te aștepta la un efect instantaneu. Este nevoie de aproximativ trei luni pentru ca unghiile să crească de la rădăcină până la vârf, așa că ai răbdare și, în timp, vei vedea că vor deveni mult mai puternice.
8. Tratament cu keratină
Poate că ai crezut că tratamentele cu keratină sunt doar pentru păr, dar acestea pot fi folosite și pentru unghii, mai ales după îndepărtarea straturilor acrilice sau de gel.
Keratina este o proteină naturală care alcătuiește pielea, părul și unghiile noastre. Un tratament cu keratină ajută la întărirea unghiilor și previne ca acestea să se descuameze, să se despice sau să se rupă.
9. Folosește mănuși
Zilnic, mâinile noastre sunt expuse la o varietate de substanțe agresive. Alege săpunuri și produse de curățare delicate și poartă mănuși atunci când efectuezi activități care ar putea afecta pielea și unghiile. Îngrijirea mâinilor și a unghiilor, inclusiv a cuticulelor, este esențială pentru menținerea sănătății mâinilor și pentru a prelungi durabilitatea manichiurii. Poartă întotdeauna mănuși atunci când speli vasele sau faci alte activități casnice pentru a proteja frumusețea unghiilor tale.
10. Nu-ți trata unghiile ca pe niște instrumente
Deși unghiile lungi și frumoase pot fi distractive atunci când bați cu ele pe masă, eviți să le folosiți pentru a împinge sau a deschide obiecte - acest lucru poate deteriora patul unghial și cuticula. Nu utiliza vârfurile unghiilor ca instrumente.
Întrebări frecvente
Cât timp este nevoie pentru a recupera unghiile deteriorate?
Așa cum se știe, ritmul de creștere al unghiilor este destul de lent. Durata completă de recuperare depinde de gradul de deteriorare și poate dura în jur de trei luni.
Se poate folosi un întăritor de unghii sub oja semipermanentă?
Aplicarea unui strat de bază înainte de a aplica oja semipermanentă poate contribui la reducerea deteriorării unghiilor. Totuși, nu este recomandat să folosești produsele tradiționale pentru întărirea unghiilor sub oja semipermanentă.
Este sigură folosirea ojei semipermanente pentru perioade lungi de timp?
Manichiura cu oja semipermanentă are numeroase avantaje: este rezistentă, nu se ciobește și își menține luciul pentru o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, această procedură poate afecta sănătatea unghiilor, mai ales dacă nu este îndepărtată în mod corespunzător. Pentru a preveni deteriorarea, asigură-te că te încredințați unui profesionist calificat pentru această procedură.
Te-ar putea interesa: Cum să îți îngrijești corect cuticulele acasă fără să le tai